Kiteen Pallo 90 > Joukkue
Yhteystiedot
Briefly in English


 

Kiteen Pallon toimisto
Leipurintie 4, 82500 Kitee
Puh. 044 322 5230
Fax. (013) 225 227
kiteenpallo@kipa90.com
 

Viime hetken harhaheitolla voitto Sotkamolle 2 - 1 (1 - 1, 1 - 1, s2 - 1)

KiPa oli erittäin lähellä napata pisteet 0 - 2 Sotkamosta. Mutta toisen jakson Jymyn viimeisen lyöjän kolmosvaihto kahden palon tilanteessa kääntyi kolmannesta palosta Jymyn voittojuoksuksi harhaheiton takia. KiPan jokeripaidassa oli Pekka Toropaisen sairastuttua Sami Partanen. Eko ei tosin kertaakaan käynyt mailan varressa ja pöytäkirjassakin hänen nimenään oli "Vesa Lehtonen".

- Hän on pelikunnossa ehkä viikon tai kahden päästä. Tässä vaiheessa ei riskeerata mitään, KiPan pelinjohtaja Pasi Varonen sanoi sanomalehti Karjalaisessa.
- Partanen on merkittävä kaveri, mutta joka peliin ilmoitetaan 12 miestä. Jokaisen tekemisestä ja yhteistyöstä se kuitenkin on eniten kiinni, muistutti KiPan ykköspalkittu Pasi Pirinen.

- Tilannemäärät kertovat, että tämä ei ollut mitään sisäpelin juhlaa. Loppu oli harmittava meidän kannalta, mutta pelit pitää pelata aina loppuun asti. Pesäpallon perusajatus ota pallo kiinni ei lopussa onnistunut. Annettiin pikkusormi ja Jymy vei koko käden, harmitteli Varonen.
- Nousimme vielä superissa juoksun päähän, mutta emme syttyneet samalla tavalla kuin Jymy. Pinnoja tulee, mutta yhden pisteen taktiikalla ei tavoitteessa olla. Ulkona tulee hirveästi lapsuksia eikä sisäpelikään toimi niin kuin pitäisi, analysoi Varonen.

Jymyn pelinjohtaja Janne Vuorinenkaan ei peliä kehunut:
- Tänään ei kulkenut. Saimme avausjaksoon hyvän startin ja paineen päälle, mutta meidän peli kuivahti siihen. Toinen jakso oli vaikea eikä se mitään hääviä peliä ollut, mutta täytyy muistaa että tässä oli kaksi hyvää ulkopelijoukkuetta vastakkain.

- Kaaripelimmekin meni varovaiseksi, osin hyvin peliä lukeneen Toni Kohosen
takia. Kitee antoi kuitenkin toisen jakson meille virheellään ja kaksi pistettä on hyvä saavutus, jatkoi Vuorinen pisteisiin tyytyväisenä.

Avausjakso nihkeää
sisäpeliä vesisateessa

Avausjaksolla Jymy meni ensimmäisessä vuoroparissa 1 - 0 johtoon kun Antti Hartikainen iski kovaa kakkosrajaan ja Jymyn kakkospalkittu Matti Salminen toi juoksun. KiPan tasoittavalla 5/8 kertaa kärkeen mennyt Juha-Matti Sirviö pali kakkoselle kun Timo Rautiaisen kakkosvaihdot jäivät ottelussa 2/5:een. Jokeri Pyry Takala meni myös hyvin 5/8 kertaa kärkeen muta paloi nyt kolmoselle. Jymyn linja esti hyvin KiPan vaihtoyritykset.

Toisen alkavalla Jymy sai kärjestään Jimi Heikkinen (3/10) - Mikko Kuosmanen (6/10) - Jani Komulainen (8/13) heti palottomat ajot Roope Korhoselle (3/9). Pasi Pirisen kopilla täystuho: kaksi paloa ja pesät tyhjiksi. Heti perään myös Matti Salminen (5/7) paloi Sirviön ansiosta. Tämän jälkeen ei Jymy enää jaksolla saanutkaan kolmostilannetta.Tasoittavalla KiPan Takala kärkeen mutta kakkoskärjen vaihdot ei toimineet ja kopittelun jälkeen ykköskärjestä Sirviö välilyönnillä kärkeen. Rautianen poltti itsensä laittomaan. Jarkko Perttulan (4/6) välilyönti täytti etupesät mutta Toni Kohosen (2/7) vaihtopeli oli hukassa tuottaen nyt kaksi kärkipaloa.   

Kolmannen alakavalla Jymyn Heikkiselle ja jokeri Matti Meriläiselle (3/6) haavat. Kuosmanen ja Komulainen täytti välilyönneillä etupesät mutta R. Korhosen vuorolla palo ja pesät tyhjiksi. Salminen kopilla pois ja vuoro loppui jokeri Antti Rinnevuoren (2/5) ykköspaloon. KiPan tasoittavalla Takala ja Pirinen haavoittuivat. Mikko Varonen (2/5) vapaalla kärkeen ja Joni Nousiaisen (2/4) välilyönnillä sekä Aleksi Rautiaisen (3/5) kolmossaumalyönnillä palottomat ajot. Sami Joukaisen kova Salmiselle ja risti kotiin. Jatkoajoista Ville Huuhtanen (1/5) iski merkistä väliin ja Roope Korhosen syöksykopin epäonnistuessa Joni Nousiainen toi tasoituksen 1 - 1. Toinen palo Huuhtasen laittomalla ja kärki Sirviö joutui kopittamaan kentän tyhjäksi. Rautiaiselle myös haavat ja Perttula paloi ykköselle.

Neljännen alkavalla Jymyn häntäpää kopitteli ja pari jätettiin väliinkin. Heikkinen paloi Rautiaisen kiinniotolla. Meriläinen meni kärkeen mutta Kuosmasen vaihdosta risti Kohosen haettua hyvin näpyä. Komulainen vaihtoi näpyllä kärjen kakkoselle mutta poltti itsensä epäonnistuneeseen kopinnostoon. KiPan tasoittavalla Takala jälleen kärkeen mutta Pirinen poltti itsensä laittomaan ja Varonen joutui kopittamaan. Kolme lyöjää väliin mutta Sirviö paloi ykköselle. Rautiainen pompulla kärkeen mutta jakso loppui Komulaisen haettua Perttulan näpyn.

Toisella jaksolla KiPa
niskan päällä mutta...
 

Toisen jakson toisen alkavalla KiPan ykköspalkittu Pasi Pirinen iski etutilanteessa läpi kakkospuolelta ja Jarkko Perttula ehi kakkoselta kolmoselle syöksyn jälkeen vielä kotiin tuoden  KiPan johdoksi 0 - 1. Jakso ja koko ottelu oli jo tulossa KiPalle kun viimeisen tasoittavalla viimeisen lyöjän vuorolla tuli harmittava harhaheitto. Mikko Huotari oli vaihtamassa Roope Korhosta kakkoselta kolmoselle kun Aleksi Rautiaisen selvä tappoheitto viuhui ohi kolmospesän ja Korhonen ehti helposti kotiin tuoden tasoituksen 1 - 1:een.  

Jymy sai hengen päälle ja supervuoroparin alkavalla Matti Salminen löi ajolähdöstä näpyllä jokeri Matti Meriläisen kotiin 1 - 0. Ajot uudelleen ja Mikko Huotari iski kovaa keskelle saatellen Jymyn ykköspalkitun Jani Komulaisen kotiin 2 - 0. KiPan tasoittavalla KiPan kakkospalkittu Mikko Varonen löi väliin ja ilman merkkiä lähtenyt Juha-Matti Sirviö toi kavennuksen 2 - 1.

Koko ottelun kärkilyönnit 36 - 30 (46% - 42%) ja kolmostilanteet 7 - 8.

Tilastot ottelusta

Sanomalehti Karjalainen: Yksi harhaheitto päästi Jymyn haukkaamaan kaksi pistettä.

Sotkamo - Kitee 1-0 (1 - 1, 1 - 1, 2 - 1)

Sotkamo:     1 0 0 0 = 1  0 0 0 1 = 1  2   1
Kitee: 0 0 1 0 = 1 0 1 0 0 = 1 1 0

Sotkamo: Jani Komulainen jr 0/1, Roope Korhonen 0/1, Matti Salminen 1/1, Antti Hartikainen 1/0, Mikko Huotari 1/0, Matti Meriläinen 0/1, harhat 1.
Palkitut: I Jani Komulainen jr, II Matti Salminen.
Kitee: Juha-Matti Sirviö 0/1, Jarkko Perttula 0/1, Pasi Pirinen 1/0, Mikko Varonen 1/0, Joni Nousiainen 0/1, Ville Huuhtanen 1/0.
Palkitut: I Pasi Pirinen, II Mikko Varonen.
Tuomarit: Jani Alakangas ja Jussi Mäntymaa.
Yleisöä: Tihkusateessa vain 1281.


Takaisin