Kiteen Pallo 90 > Joukkue
Yhteystiedot
Briefly in English


 

Kiteen Pallon toimisto
Leipurintie 4, 82500 Kitee
Puh. 044 322 5230
Fax. (013) 225 227
kiteenpallo@kipa90.com
 

KiPan onnikin kääntyi. Puijolle ensimmäinen voitto Rantakentältä kotiutuskisassa 1 - 2 (2 - 0, 0 - 7, s0 - 0, k0 - 1)

KiPan webmasterilta jäi Sortavalan ja Vanhan Valamon matkan takia KiPan nihkeä esitys näkemättä. Torstaina KiPa oli Nurmoa vastaan samanlaisissa vaikeuksissa, mutta pystyi silloin superissa kääntämään ottelun voitokseen. Sunnuntaina Puijoa vastaan se ei onnistunut, kun KiPan ei saanut koko ottelussa kuin yhden lyödyn juoksun.

- Kyllä tässä on taas kokoonnuttava porukan kanssa puntaroimaan näitä asioita, kuten aina muinakin kesinä, mietti sanomalehti Karjalaisessa KiPan pelinjohtaja Pasi Varonen joukkueen kapteeni Toni Kohosen kanssa.

Lukkarina ulkopelissään totutusti onnistunut Kohonen oli sunnuntaina harvoja KiPan valopilkkuja, vaikka jäikin sisällä 3/8 kärkilyöntiin.  Kärkenä kentälle pyrkinyt Juha-Matti Sirviö pelasi hyvän pelin (6/8 kärkilyöntiä). Myös Puijosta Kiteelle täksi kaudeksi siirtynyt Jarkko Perttula onnistui vaihdoissaan 6/7 kertaa. Kakkosena vaihtaneella Timo Rautiaisella taas oli heikko ilta: vain 3/11 kärkilyöntiä. Kakkoskärkenä Joni Nousiainen meni 4/5 kertaa kärkeen mutta hänen takanaan vaihtajat jäivät kukin vain yhteen kärkilyöntiin. Etenijäjokeri Pyry Takala ei päässyt kertaakaan lyömällä kentälle.

Puijon Pesis on nyt hakenut kaksi pistettä Joensuusta ja Kiteeltä.
- Ensimmäisellä jaksolla sisäpeli oli kaoottista ja otan sen omaan piikkiin. Toinen jakso oli jo parempaa. Heinäluoman heiluri avasi meidän pelin, iloitsi Kouvolasta Puijon Pesiksen pelinjohtajaksi siirtynyt
Eero Pitkänen.
- Kaksi pistettä Kiteeltä on kova suoritus. Väitän, ettei moni käy täällä sitä tekemässä!
Joukkueen paras oli kärkenä täydellisesti kentällemenoissa (9/9) onnistunut
Sami Haapakoski. Kiteeltä Puijoon siirtynty Saku Kapanen vaihtoi 7/12 kertaa.
- Kävimme vastustajan tarkasti läpi ja hyvin etukäteistiedot pitivät paikkansa. Tunnen KiPan kakkoskoppari Jarkko Perttulan jo pitkältä ajalta, ja tiesin ettei hän ehdi välilyönteihin, totesi Haapakoski.

Ensimmäinen jakso harhaheitolla
ja Sami Joukaisen lyönnillä KiPalle 2 - 0
 

 Avausjaksolla KiPa aloitti sisällä saaden heti kärjellään Juha-Matti Sirviö - Timo Rautiainen - Jarkko Perttula palottomat ajot. Nopeasti kuitenkin Sami Joukaisen, Toni Kohosen ja Pasi Pirisen lyönneillä kolme ristiä kotiin. Tasoittavalla KiPan ulkoplei toimi ja Puijo ei saanut kärkeä kakkosta piremmälle.

Toisen alkavalla KiPan kakkoskärki Joni Nousisinen - Ville Huuhtanen - Mikko Varonen sai yksinäisen etenijän kolmoselle. Aleksi Rautiaisen kotiutusyrityksestä palo kotiin. Jokeri Pyry Takala kopilla pois ja KiPa meni 1 - 0 johtoon Kohosen lyöntivuorolla Juha-Matti Sirviön tuoman harhaheittojuoksun turvin. Kolmanneksi viimeisenä lyöjänä etupesät jäivät täyteen ja Joukaisen vaihdosta ensin risti kolmoselle ja sitten laittomalla kolmas palo. Tasoittavalla Puijon kymmenen lyöjää saivat yhden kerran kärjen kakkoselle eikä muuta.

Kolmannen alkavalla KiPan vaihtopeli tukehtui ja takapään kopittelun jälkeen kärjestä peräkkäin kolme paloa kakkoselle. Tasoittavalla Puijo sai ajolähdöstä ensimmäisen kolmostilanteensa mutta jokeri Jarmo Viittasen yrityksestä risti kotiin.

 Viimeisessä vuoroparissa KiPan kakoskärjestä tuli kaksi ristiä mutta kärki yksin kolmoselle. Toiseksi viimeisenä lyöjänä jokeri Sami Joukainen iski toisen juoksun ja tuojana jälleen kärkietenijä Juha-Matti Sirviö.

Jakson vähät kärkilyönnit KiPalle 16 - 10 ja kolmostilanteet 6 - 1.

Toinen jakso 0 - 7
Puijolle

Toisen jakson alussa Puijon kärki yksin kolmoselle kun kaksi takapaloa tuli ykköseltä Teemu Haatajasta ja Mikko Lahtisesta. Viittasen kotiutusyrityksestä kolmas palo. Tasoittavalla KiPa ei saanut kuin Perttulan kovalla kentällemenolyönnillä hänet suoraan kakkoselle palon koitaessa kolmostaipallella.

Toisen vuoroparin alkavalla Puijon Niinikoski löi itsensä ykköselle mutta KiPasta Puijoon siirtynyt koppari Petri Pennanen teki kaksi paloa vuorollaan. Haapakoski löi itsenä myös ykköselle mutta kolmas palo heti Kapasen vaihtoyristyksestä. Tasoittavalla KiPa sai jakson ainoan kolmostilanteen kun Rautiainen pääsi yksin kolmoselle. Mutta kopittelujen jälkeen toiseksi viimeisenä lyöjänä Joukaisen kotiutusyritys ei juoksua tuottanut.

Kolmannen alkavalla Puijon Saku Kapanen oli yksin kakkosella kun  Henri Heinäheimo iski kakkospuolelta pallon maisemiin ja kunnarin sekä Saku Kapasen tuoman tavallisen avulla taululle 0 - 2. Pesät täytettiin mutta ajolähdöstä Viittasen kahdell akopilla kaikilel haavat. Marko Nygård meni vielä kärkeen ja  Teemu Haataja löi vieraat jo 0 - 3 johtoon Nygårdin tuomana. Tasoittavalla KiPa ei  pystynyt vastaamaan, sillä kärki paloi jo kolmostaipaleelle.

 Viimeisessä vuoroparissa vielä jokeri Jarmo Viittanen  takoi kolme juoksua Petri Pennasen, Aki Tervon ja Marko Nygårdin tuomina ja Mikko Lahtinen yhden Sami Haapakosken tuomana, joten jakso 0  - 7 Puijolle. KiPa ei tasoittavallaan näet saanut etenijää edes kakkoselle.

Jakson kärkilyönnit 11 - 26 ja kolmostilanteet 1 - 9.

KiPa superissa ja kotiutuskisassa
yllättävän pehmoinen

Supervuoroparissa KiPa oli pehmeä eikä saanut tilannetta aikaan. Takala pääsi kakkoselle asti. Puijo pääsi yrittämään juoksua Lahtisen ja Viittasen lyönneillä mutta ei sekään onnistunut.

Kotiutuskisassa KiPa oli aloittajana eikä viidellä lyöjällä ollut juoksu lähelläkään. Kun Puijon Mikko Lahtinen sitten iski heti merkistä väliin Saku Kapasen kotiin, meni kaksi pistettä Puijolle.

Tilastot ottelusta

Sanomalehti Karjalainen: Puijon Pesis juhli Kiteellä. Henri Heinäluoman heiluri koitui Kiteen Pallon turmaksi.


Takaisin