Kiteen Pallo 90 > Joukkue
Yhteystiedot
Briefly in English


 

Kiteen Pallon toimisto
Leipurintie 4, 82500 Kitee
Puh. 044 322 5230
Fax. (013) 225 227
kiteenpallo@kipa90.com
 

Härskiltä olisi tuntunut 3 pistettä ottaa. KiPa - Nurmo 2 - 1 (3 - 1, 0 - 7, s1 - 0)

Pelinjohtajien
kommentit
              Katso kuvagalleriasta 44 kuvaa ottelusta

Lehdistötilaisuuden vetäjä Rami Toropainen kehui Nurmon tehneen leveällä rintamalla juoksuja.

Nurmon pelinjohtajaa harmittaa avausjakson jälkeen- 12 miestä meillä on, kaikki oli käytössä. Ei se sen leveämpää ole, totesi Nurmon pelinjohtaja Jussi Järvinen (oik.).
- Ei pallokaan meille pompi. Aika erikoinen pomppu oli se Toni Kohosen (1 + 2) lyönti avausjakon lopussa. Ekalla jaksolla ei meillä ollut montaa tilannetta. Mutta yhdellä juoksulla johdettiin ja ulkopeli oli hyvää, arvioi Järvinen.

- Toisella jaksolla 9 kolmostilannetta josta tehtiin 7 juoksua. Tois hyvää pelaamista ja ulkopelikin toimi hyvin, kehui hän toista jaksoa.

- Harmi vain että kolme hyvää peliä on pelattu ja koossa on vain kaksi pistettä. Supervuoropari oli meiltä täysin ponneton. Kaveri teki palottoman ajolähdön ja pieni virhe, siitä juoksu, kertasi Järvinen ottelun loppuraktaisua KiPalle jaksoin 2 - 1.

KiPan pelinjohtajat Pasi Varonen ja Sami PurmonenKiPan pelinjohtaja Pasi Varonen (oik.) oli tyytyväinen kahteen pisteeseen.
- Supervuoropari ratkesi vastustajan ulkopelivirheeseen. Ei voi väittää etteikö sisäpeli olisi kulkenut kun tehtiin 17 kolmostilannetta. Kotiutukset vaan tökki, totesi Varonen.

- Toisen jakson kaverit ratkaisi hyvillä lyönneillä. Mutta kun ottelu käänty meille niin ei valittamista. Härskiä olisi kolmen pisteen voitto ollutkin, kaksi pistettä on hyvä, myönsi Varonen.

- Jos supervuoroparissa ulkopeli toimi oli se lukkarinkin ansiota.

Nurmon Antti Tokkari tuo 0 - 1KiPan ykköspalkittu lukkari, avausjakson 1 + 2 lyönnillään ratkaissut Toni Kohonenkin totesi, ettei voitto oolut tyylikäs. - Pisteet on tärkeimmät, etenkin murheellisen Oulusta paluun jälkeen. Supervuoroparissa kaverit sai ensin kaksi loistavaa tappoheittoa. Sitten käsistä tipahti pallo ja tuli se juoksu.  

Avausjaksolla häviöltä voittoon
Kohosen kunnarilla

Avausjaksolla Nurmo sai vain kolme kolmostilannetta mutta meni 0 - 1 johtoon viimeisen vuoroparin alkavalla. Janne Meriläinen löi kahden palon ajolähdöstä merkistä väliin ja Antti Tokkari (vas.) toi juoksun. Mutta tasoittavalla etupesät oli KiPalla täynnä kun Toni Kohonen löi kovaa kakkospuolelle. Pallo pomppasi yllättäen pikkukivestä reilusti kakkoskoppari Henri Puputin yli. Leppäkään ei palloa pysäyttänyt vaan se Timo Rautiainen tuo tasoituken 1 - 1kimposi puusta sivulle ja vieri Kiteenjärven rantaojaan. Toni Kohosen kunnarin edellä Timo Rautiainen ja Jarkko Perttula toivat myös juoksut ja jakso KiPalle 3 - 1.

Avausjakson kärkilyönnit 21 - 13 (52% - 45%) ja kolmostilanteet 10 - 3.

Toinen jakso
Nurmon näytöstä

Nurmon ykköspalkittu Henri Puputti toi kolme juoksua Toisella jaksolla onni oli puolestaan vieraiden puolella. Kolmostilanteiden ollessa 4 - 9 voitti Nurmo jakson selvästi 0 - 7. KiPa sai heti aluksi jatkuvat ajot ja kolme kolmostilannetta. Heti tasoittavalla Nurmon kärki Henri Puputti iski kolmosluukusta läpi kunnarin tyhjään kenttään 0 - 1. Antti Tokkari löi läpi keskeltä mainoksiin ja Henri Puputti (vas.) toi tuplajuoksulla 0 - 1.

Toisen tasoittavalla Nurmon jokeri Antti Piuhola iski ajolähdöstä merkistä väliin ja Mikko Vainionpää toi 0 - 3. Jatkoajoista ensi haavat kotiin mutta etutilanteessa Juha Suorauha yllätti auringon häikäisetessä kopparit ja kun palloa vielä heitettiin mainosten takaa kahdesti taulujen takapuolelle, oli tuloksena 1 + 2 juoksua. Juha Suorauhan kunnarin edellä kotiin tulivat Janne Meriläinen ja lyöjäjokeri Antti Piuhola (alla). Taululle ikävästi jo 0 - 6.

Nurmon lyöjäkeri NAtti Piuholakin ehti kotiin 0 - 6Kolmannen tasoittavalla Antti Kuusiston pomppu meni ykkkösvahdin yli läpi ja etutilanteesta Henri Puputti ehti kotiin saakka 0 - 7.

Toisen jakson kärkilyönnit 12 - 23 ja kolmostilanteet 4 - 9 Nurmolle.

Supervuoroparissa tiukka etukenttä
otti Nurmolta luulot pois

Supervuoroparin alkavalla KiPan etukenttä toimi taas erinomaisesti ja Kohosen kärpäsen lisäksi kahdesti nousi risti peräkkäin kakkospesältä. KiPa rakensi palottomat ajot vaikka Sirviö joutuikin haavoilla pois. Ensin Sami Joukaisen lyönnillä Takalasta risti kotiin. Sitten Kohosen välilyönnistä ei Rautiainen ehtinyt kotiin. Kolmannesta ajolähdöstä kultainen kypärä päässään Pasi Pirinen iski viimeisellä hermopallon linjaan. Kun pallo tilahti käsistä, toi Jarkko Perttula KiPan superin voittojuoksun 1 - 0.

Jarkko Perttula tuo voittojuoksun 1 - 0 superissa
Jarkko Perttula tuo voittojuoksun superissa

Koko ottelun kärkilyönnit aika tasaisesti 37 - 38 (54% - 51%) ja kolmostilanteet KiPalle selvästi 17 - 12.

Tilastot ottelusta

Kitee - Nurmo 2-1 (3 - 1, 0 - 7, s1 - 0)

Kitee:      0 0 0 3 = 3  0 0 0 0 = 0  1   2
Nurmo: 0 0 0 1 = 1 2 4 1 0 = 7 0 1

Kitee: Timo Rautiainen 0/1, Jarkko Perttula 0/2, Toni Kohonen 1+2/1, Pasi Pirinen 1/0.
Palkitut: I Toni Kohonen, II Timo Rautiainen.
Nurmo: Henri Puputti 1+0/3, Antti Kuusisto 1/0, Juha Suorauha 1+2/1, Mikko Vainionpää 0/1, Antti Tokkari 1/1, Janne Meriläinen 1/1, Antti Piuhola 1/1.
Palkitut: I Henri Puputti, II Antti Tokkari.
Tuomarit: Tommi Nupponen ja Ossi Muurainen.
Yleisöä: 1 075 osin aurinkoisessa noin 9 asteen tyynnssä kevätillassa.


Takaisin