Kiteen Pallo 90 > Joukkue
Yhteystiedot
Briefly in English


 

Kiteen Pallon toimisto
Leipurintie 4, 82500 Kitee
Puh. 044 322 5230
Fax. (013) 225 227
kiteenpallo@kipa90.com
 

Oulussa 3 asteen lämpötilassa jaksot ristiin. Supervuoro Lipolle ja vain piste KiPalle. Lippo - KiPa 2 - 1 (2 - 1, 0 - 3, s2 - 0)

Oulussa sää ei ollut yhtä suosiollinen kuin sarjan avauksessa Helsingissä. Lämpöä äitienpäivänä Raksilassa oli vain noin kolme astetta ja puuskittainen takatuuli yllätti KiPan kolmoskoppari Mikko Varosen ikävästi. Lipon linjasta puuttui Antti Vihtkari, sillä hänen siirtopaperinsa Tahkosta eivät olleet vielä kunnossa. KiPan ykkösvahti Sami Partanen huiluutti vielä jalkaansa ja KiPan lyöntijärjestys oli sama kuin avausottelussa. Aleksis Ärjen suora selostus Radio Rexissä toi tapahtumat myös Itä-Suomeen.

Koleassa säässä tilanteet olivat aluksi tiukassa ja avausjaksolla ei nähty kuin yhteensä seitsemän kolmostilannetta. Lippo meni viimeisessä vuoroparissa kolmoskoppari Mikko Varosen arviointivirheestä syntyneellä kunnarilla johtoon kahden palon tilanteessa. Jakso loppui kun KiPa ei neljästä ajolähdöstään saanut kuin yhden juoksun. Toisen jakson ratkaisivat Pasi Pirinen kahdella ja Sami Joukainen yhellä juoksullaan KiPalle. Superin alussa Lippo sai hengen päälle ja KiPan hieman räpeltäessä sateessa isännät veivät superin juoksin 2 - 0. Kahden ottelun jälkeen Kipalla on kuitenkin kolme sarjapistettä koossa.

- Meiltä vaikean näköinen peli. Emme saaneet peliä toimimaan sisällä, niin kuin olisi pitänyt. Ulkona sitten lahjoitimme osat tilanteista. Olimme heikompia, ei siinä mitään, KiPan ykköspalkinnon saanut kokenut herrasmiespelaaja Pasi Pirinen kommentoi.

- Ulkopeli onnistui hyvin. Moni pelaaja esitti parastaan, esimerkiksi ”Kensi” (Marko) Kontio haki ulkona ihan uskomattomia kurotuksia. Kärki Paavo Pellon ja Jaakko Antilan johdolla pelasi hyvin. Hieno aloitus kaudelle, tästä on hyvä jatkaa tiistaina Sotkamoon, iloitsi Lipon pelinjohtaja Juha Tahvola.
- Toisen jakson Kitee vei hyvillä lyönneillä. Meidän päämme eivät kuitenkaan painuneet, vaan olimme valmiita iskemään supervuorossa, jatkoi Tahvola.  

- Jos emme tuon paremmin pelaa sisällä, niin se vaatisi täydellistä pelaamista ulkona. Sisäpeliä täytyy parantaa, koska se on se meidän tavaramerkkimme. Tällä pelillä emme enempää täältä ansainneetkaan, KiPa pettynyt pelinjohtaja Pasi Varonen harmitteli Oulun Lipon nettisivuilla.

KiPan kärki sai kohtuullisesti viisi kärkkäriä mieheen mutta nelosena Toni Kohosen saldoksi jäi vain 1/8. KiPan kakkospalkittu Sami Joukainen sai kolmesti yrittää miestä kotiin ja kahdesti se onnistuikin. Lipon parhaat olivat kunnarin iskenyt Matti Pellikka ja 5/7 kertaa ykköselle mennyt Paavo Pelto.  

Avausjaksolla Matti Pellikan lyönti yllätti Varosen
ja jakso 2 - 1 isännille

Lippo aloitti sisällä. Kärki joutui kopittamaan mutta jokeri Vehkaperä pääsi ykköselle. Joni Nousiainen ja Juha-Matti Sirviö napsivat Pekka Pohjolan vaihtotilanteessa kolmoselta ja kakkoselta palot. Lippo sai vielä etenijän ykköselle mutta Nousiainen napsi kolmannen palon kakkoselta.

Tasoittavalla KiPa sai etutilanteen Juha-Matti Sirviön pystärillä ja Timo Rautiaisen ykkösrajaleikkurilla. Sirviö paloi Rautiaisen juostua merkkivirheestä päälle kakkospesälle. Rautiainen poltti vielä itsensä Joni Nousiaisen vuorolla Mika Väisäsen taktiseen väärään. Mikko Varonen pääsi vielä ykköselle mutta Ville Huuhtasen vaihdosta kolmas palo sieppari Paavo Pellon heitolla.

Toisen alkavalla Lipon häntäpää pois ja Jaakko Antila täyttivät etupesät. Pekka Pohjola teki 150 kärkilyöntiä viime kesänä mutta keskipompulla risti kolmoselle Pirisen heitosta. Ari Nyrhisen vaihto kopiksi ja kärki pois isänniltä. Jokeri Pasi Pohjola välilyönnillä kärkeen. Marko Peltonen poltti itsensä laittomalla ja Ville-Pekka Jokisen ykkösrajanäpyn haki Kohonen saaden kolmannen palon Pekka Pohjolasta.

Tasoittavalla KiPan Sirviö väärällä kärkeen ja Rautiaisen näpystä niukka palo kakkoselta. Perttulan pystäri väliin ja kärki kakkoselle. Perttula poltti itsensä ykköselle mutta jokeri Pyry Takala ykköselle. Kohosen vaihto Antilan räpylästä Nyrhiselle ja kolmas palo kolmoselta.

Kolmannen alkavalla jokeri Jaakko Vehkaperä kärkeen vapaalla. Mikko Varosen kopilla pesät tyhjiksi. Matti Pellikka väliin ja ykköselle. Näpyllä etupesät täyteen. Pekka Pohjolan näpystä Sirviö poltti Pellikan kolmoselle. Kärki Paavo Pelto joutui vahtajaksi ja haavat kolmoselta sekä palo Pohjolasta kakkoselta. Antila pääsi ykköselle mutta Pasi Pohjolan pystärivaihdosta Antilasta kolmas palo Rautiaisen heitolla kakkoselta. 

Tasoittavalla jokeri Takala väärän huudon jälkeen paloksi mutta Kohonen välilyönnillä kärkeen. Pirisen vaihdosta Kohosesta haavat ja Pirisestä välipalo kakkoselta. Varonen kärkeen ja Huuhtasen vaihto linjasta tuottikin palon. Ei vielä yhtään kolmostilannetta koko ottelussa!

Neljännen alkavalla Lipon jokeri Jaakko Vehkaperä välilyönnillä kärkeen. Nyrhisen keskinäpy etumiesten ihmetellessä saatteli kärjen kakkoselle mutta toinen vaihto heti perään päättyi Kohosen tapoheittoon kolmoselle. Kolmas lyönti laittomaksi, joten Nyrhisestä toinen palo. Matti Pellikan läpilyönnillä kunnari kolmoskoppari Mikko Varosen selän takaa ja 1 - 0 taululle. Vesa Pöytäkankaan kauden ensimmäinen lyönti väliin kolmospuolelle ja Matti Pellikka toi tuplajuoksun 2 - 0. Pasi Pohjolan lyönti läpi mutta Perttula haki hyvin pallon eikä etupesien täyttimistä enempää. Nyrhinen vaihtoi pystärillä Pöytäkänkaan kolmoselle ja kopin pudotuksella ajot Lipolle. Marko Peltosen enimmäinen niukasti laiton kakkospuolelta. Toisella haavat kotiin Varosen kopilla. Kolmannella lyönnillä koppi ja pesät tyhjiksi. Kontion välilyönnillä etupesät täyteen ja Pellikan vaihdosta Pirinen sai vihdoin kolmanen palon kolmoselta.

Viimeisen tasoittavalla KiPa jätti muutaman lyöjän väliin ja Sirviö joutui kopilla pois. Takala keskipompulla röyhkeästi kärkeen. Rautiaisen vaihto täytti kakkospuolelta etupesät. Perttulan ohitusnäpyllä Takala kolmoselle ja toisella näpyllä pesät täyteen. Palottomasta ajolähdöstä Sami Joukainen löi heti hermopallon keskelle ja Pyry Takala toi 2 - 1 kavennuksen Ville-Pekka Jokisen joutuessa heittämään vaikeasta asennosta. Samalla kärki kolmoselle ja kopin pudotuksella jatkoajot. Toni Kohonen toisella linjaan mutta nyt Jokinen onnistui polttamaan Rautiaisen. Pasi Pirinen jatkoi ajolähtöä ja Antila haki Pirisen näpyn polttaen Perttulan kotiin. Neljäs ajolähtö Joni Nousiaiselle. Kaikki yritykset laittomiksi, joten Joukainen ei päässyt tuomaan tasoitusta.

Avausjakson niukat kolmostilanteet 3 - 4 KiPalle.

Pirinen ja Joukainen löivät
toisen jakson KiPalle 0 - 3

Toisen jakson aloitti KiPa. Sirviö ja Rautiainen sekä Perttula iskivät väliin täyttäen pesät. Palottomasta ajolähdöstä Sami Joukainen pisti taktisen laittoman polttaen itsensä kun Sirviö oli laittomalla näpyllä palaamassa takaisin. Ajot jatkuivat ja Kohosen kakkosrajanäpyllä tiukka palo Sirviöstä kotiin. Jatkoajoista Pasi Pirisen merkistä väliin kolmospuolelle ja Timo Rautiainen toi 0 - 1. Kopilla pesät tyhjiksi ja Nousiainen kopilla pois. Etenijäjokeri vapaalla kärkeen. Varosen näpyllä risti kakkoselta ja vuoron vaihto.

Tasoittavalla Lipon Pelto keskipompulla kärkeen. Antilan pitkällä näpyllä etupesät täyteen. Pasi Pohjolan vuorolla Kohosen taktisten väärien jälkeen palot sekä kolmoselle että ykköselle. Peltoselle ja Antilalle haavat. Jokisen koppi lipsahti Sirviöltä ja etenijä ykköselle. Kontio vaihtoi Jokisen kakkoselle Huuhtasen pudosttaessa pallon. Kontiolle haavat ja Pellikka myös kopilla pois. Jokeri Pekka Pohjola vaihto välilyönnillä saatteli Jokisen kolmoselle. Kopilla etupesät tyhjiksi. Jokeri Jaakko Vehkaperä kopilla pois. Viimeisenä lyöjänä jokeri Vesa Pöytäkangas ja kiireessä kolmas palo.

Toisen alkavalla KiPan Sirviö pystärillä kärkeen. Rautiaisen näpyllä estäminen Väisäselle joten Sirviö vapaalla kakkoselle. Rautiainen kopilla pois ja Takala hidastetulla ykköselle. Perttulan kaksi näpyä haki Pelto ja Sirviöstä palo kolmoselta sekä Takalasta kakkoselta. Kohosen kopilla pesät tyhjiksi. Pirinen välilyönnillä kärkeen. Nousiaisen vaihto kopiksi ja Pirisen pois. Nousiaisen veto linjaan ja Antilan heitolla kolmas palo.

Tasoittavalla iski sadekuuro kun Lipon Pelto kopilla pois. Jokeri Pekka Pohjola kärkeen ja Antila kopilla kärkihaavat kakkoselta. Antilan näpystä laiton ja palo. Pasi Pohjola kopitti ja Nyrhinen löi itsensä kärkeen. Peltosen vaihdosta tuplahaavat. Jokinen kopilla myös pois. Kontio löi itsensä kärkeen ja Pellikan kova kakosrajaan pysähtyi Rautiaiseen. Kolmannella Huuhtanen paljalla kädellä palo kakkoselta. Väisänen vaihtoi hyvin Pellikkaa kaksi pesäväliä. Ykkös - kolmostilanteessa jokeri Pöytäkangas iski linjaan ja Sirviö poltti Pellikan kotiin.

Kolmannen alkavalla Takala ja Varonen täyttivät välilyönneillä etupesät. Huuhtanen yritti vaihtoa hutinäpyllä mutta risti kuitenkin Takalasta kolmoselta. Etupesät täyteen mutta Rautiaisen kopilla pesät tyhjiksi. Sirviön kääntö kolmospuolelle ja etenijä ykköselle. Rautiaisen näpyllä kärki kakkoselle. Itse ykköselle ja Perttula vaihtoi välilyönnillä kärjen kolmoselle. Näpyllä Rautiainen kakkoselle ja ajot syntyivät. Sami Joukainen löi toisellaan keskisaumaan ja Juha-Matti Sirviö toi 0 - 2. Takapesät jäivät täyteen ja viimeisellä pallo ylös. Jatkoajoista Kohonen löi väliin mutta ilman merkkiä lähtenyt Rautiainen paloi Pasi Pohjolan hyvästä heitosta. Ajot jatkuivat ja Pasi Pirinen löi kakkossaumaan siten, että Jarkko Perttula toi 0 - 3 KiPalle. Kopilla pesät tyhjiksi ja Nousiainen näpyllä kärkeen. Varosen vaihto kopiksi ja Huuhtanen myös kopilla pois. Rautiainen jätettiin väliin ja kärki Sirviö yritti tullen kuitenkin kopilla pois. Rautiainen kärkeen ja Perttulan kovalla kolmas palo kakkoselta.

Tasoittavlla Pelto kärkeen ja Antilan vaihdosta kakkoselle takapalon hinnalla. Jokeri Jaakko Vehkaperä ykköselle. Pasi Pohjolan vaihto putosi Rautiaisen räpylästä ja ajot Lipolle. Ari Nyrhisen näpyn haki Sirviö ja Pellosta toinen palo. Jatkoajoista Marko Peltonen iski hudin ja Jaakko Vehkaperästä kolmas palo.

Neljännen alkavalla KiPan Takala löi väliin mennen ykköselle ja Perttulan koukkunäpyllä kakkoselle. Heti merkki mutta nyt pystäristä toinen palo. Kohonen haavoilla pois. Pirinen jätettiin väliin ja Nousiainen kopilla pois. Varonen myös kopilla pois. Huuhtanen ykköselle ja Rautiainen vaihtoi Huuhtasen kakkoselle tullen itse kopilla pois. Sirviö kolmannella väliin ja Rautiainen etutilanteessa näpytti ja toinen palo kolmoselta. Joukainen vaihtajaksi mutta näpyllä kolmas palo.

Viimeisen tasoittavalla Lipon pelinjohtaja Juha Tahvolan aikalisä. Kuutonen eli Jokinen jäi lyömään ja pääsi ykköselle. Kontio vaihtamaan ja Perttulan kopilla haavat kakkoselta. Toisella kopilla Kontiokin pois. Pellikalle myös haavat ja Väisänen jatettiin väliin. Pelto yritti kärkeen ja onnistuikin välilyönnillä. Antilan vaihto väliin kolmossaumaan ja etupesät täyteen. Pasi Pohjolan kolmas laiton leikkuri ja palo. Nyrhisen vaihdon haki hyvin Nousiainen kopiksi ja pesät tyhjiksi. Jaakko Vehkaperä yrittämään tyhjälle kentälle ja pääsikin vapaalla. Pekka Pohjolan vaihto Varoselle kopiksi ja haavat kakkoselta. Lyönti läpi kolmospuoleta ja Pohjola suoraan kakkoselle. Marko Peltonen jokeripaidassa viimeinen lyöjä ja Pirisen tappoheitto kolmoselle tuotti toisen palon. Peltosen kunnariyritys turha ja jaksovoitto KiPalle.

Supervuoropari rajusti
Lipolle 2 - 0
 

Lippo aloitti sisällä ja uudella lyöntijärjestyksellä rakensi nopeasti palottomat ajot. Pasi Pohjola löi toisen väliin mutta etenijä nukkui kolmosella. Kolmannella näpy ja Sirviö poltti etenijän kotiin. Vitonen hihassaan Ari Nyrhinen jatkoi ajolähtöä Antilan odotellessa kolmosella. Perttulaa pommitettiin mutta viimeisellä kakkossaumasta Rautiainen pomputti palloa ja Jaakko Antila toi 1 - 0. Kolmas ajolähtö Marko Peltonen löi väliin kakkospuolella ja Perttulan syöksykopin jälkeen pallo putosi ja taululle 2 - 0 Marko Kontion tuomana. Pekka Pohjola lyömään ja velipoika Pasi Pohjola löi kovaa kakkospuolelle. Rautiainen katkaisi eikä etenemistä. Kolmas linjaan ja Huuhtanen poltti etenijän kotiin. Viides ajolähtö Pöytäkankaalle ja Rautiaisen tappoheitolla kolmas palo.

Tasoittavalla KiPan Sirviö kopilla pois. Jokeri Takalalle haavat Kontion syöksykopilla. Sade yltyi ja Rautiainen väärällä kärkeen. Perttulan vaihto linjaan ja risti kakkoselta. Perttula kopilla pois. Kohonen pois Pellikan syöksykopilla. Pirinen röyhkeästi hidastetulla kärkeen ja Nousiainen vaihtoi välilyönnillä ja Varosen kovalla toinen palo kolmoselta. Kolmannella Nyrhinen nappaa kolmannen palon kakkoselta ja ottelu on ohi.

Oulun Lipolle otteusta kaksi pistettä ja Kiteen Pallo jäi yhteen pisteeseen.

Tilastot ottelusta Bittilähteen sivuilta


Takaisin