Kiteen Pallo 90 > Joukkue
Yhteystiedot
Briefly in English


 

Kiteen Pallon toimisto
Leipurintie 4, 82500 Kitee
Puh. 044 322 5230
Fax. (013) 225 227
kiteenpallo@kipa90.com
 

KiPa kaatoi 8. kerran putkeen Nurmon. KiPa - Nurmo 1 - 0 (1 - 1, 3 - 0) Helsingissä Finnair Stadiumilla

Ennen ottelua arvioituna
Syksyn finaalivastustajat uusinnassa

Nurmon Jymy saavutti tavoitteensa viime vuonna välierissä, kun joukkue pudotti Sotkamon kaimaseuran finaalipeleistä. Finaaleissa pohjalaisten veto ei riittänyt vaan karjalaisille vaan Kiteen Pallo jätti Jymyn tylysti ilman voittoakaan.

Superpesiksen sivuilla on kolme faktaa otteluparista:

1. Kiteen voittanut seitsemän viimeistä joukkueiden kohtaamista sarjaotteluissa
 - kolme runkosarjassa, viisi jatko-otteluissa
2. Nurmon viimeisin voitto toissa kesänä, ylempi jatkosarja 14.8.2004
3. Runkosarjassa kaikki pelit päättyneet tulokseen kahdessa vuoroparissa jaksoin  2 - 0

Tänä vuonna Nurmo on liikkeellä suuremmalla ruokahalulla. Poislähtijöitä paikattiin hankkimalla naapuriseura Koskenkorvalta kolme kokenutta pelimiestä: Markus Kettunen, Tommi Murto, Juha Suorauha. Myös olosuhteita on parannettu rakentamalla kotikentälle uudet katsomot.

Pelinjohtaja Jussi Järvisen mukaan koossa on hyvin samantyyppinen joukkue kuin viime vuonna, mutta nyt sisäpeliin on saatu lisää kipeästi kaivattuja jalkoja. Ulkopelissä maan parhaimmistoa ovat etenkin kopparikaksikko Henri Puputti - Juha Suorauha.

Lukkari Antti Tokkari puolestaan kertoo kyllästyneensä ainaisiin Kitee-tappioihin, joita Nurmolle on kertynyt jo seitsemän peräkkäin. Jymyllä on kova työ saada kiusallisen putkensa poikki tiistain Urheilukanavalla televisioitavassa sarja-avauksessa Helsingissä Finnair Stadiumilla. Pääkaupunkiseudun itäsuomalaiset ovat kannustamassa omiaan kuten varmasti myös pohjalaiset.

KiPa antaa sen verran tasoitusta Nurmolle, että etukentän väkkärä, Suomen paras ykkösvahti Sami Partanen parantelee vielä keväällä testileirillä revähtänyttä takareittään. Karjoitusotteluiden valossa tuosta ei suurta apua Nurmolle ole. 

Toni Kohonen loiti sisällä 8/9 kärkilyönnillä

Katso kuvat ottelusta (92 kpl)

Avausjakso jo tulossa KiPalle
kun pallon tipahtaminen tasoitti jakson

Kauden avausottelulle tyypillisesti ei avausjaksolla ekö koko ottelussakaan juoksuilla juhlittu. KiPa meni heti avausvuorossaan lukkari Toni Kohosen (vas.) komealla merkatulla välilyönnillä kakkospesän taakse 1 - 0 -johtoon kärkietenijä Juha-Matti Sirviön kiitäessä kotiin. Aleksi Rautiaiselle oli vielä yllätysmerkki päällä mutta toista juoksua ei syntynyt. 

Tasoittavalla Nurmon kärki Henri Puputti haavoittui mutta seuraavat jokeri Markus Kettunen, Antti Kuusisto ja Tommi Murto rakensivat palottomat ajot. Juha Suorauha löi heti väliin mutta merkki ei ollut päällä ja viimeinen etulaittomaksi. Mikko Vainionpään vedon syöksyi Mikko Varonen kopiksi haavoittaen etenijän ja vuoro loppui ykkösvahti Ville Huuhtasen napatessa palot ykköseltä ja kolmoselta.

Viimeisen tasoittavalla Nurmo sai palottomat ajot kärjestä mutta jokeriksi vaihdettu Vainionpää ei onnistunut kun Aleksi Rautiainen katkaisi tulisen ykkösrajaleikkurin. Nurmon Antti Kuusisto tuo 0 - 1Kotiuttajajokeri Antti Piuhola iski keskelle ja pallon sirvahtaessa etumiehen räpylästä olisi Pasi Pirinen vielä ehtinyt polttamaan etenijän. Mutta pallo tipahti heittokädestä ja Nurmon ykköspalkinnon saanut 5/9 kärkilyöntiä vaihtanut Antti Kuusisto (vas.) toi tasoituksen 1 - 1. Juha suorauha jatkoi ajoja mutta merkkivirheestä Vainionpää juoksi kolmosella olleen Tommi Murron päälle aiheuttaen toisen palon. Murto hölmöili vielä irti kolmoselta kun pallo oli kotipesässä ja jakso loppui nolosti siihen.

- Aika erikoinen tilanne, harmitteli Nurmon pelinjohtaja Jussi Järvinenkin.

Avausjakson kärkilyönnit tasaisesti 17 - 15 (49% - 47%) ja kolmostilanteet 5 - 7.

KiPa ratkaisi heti toisen
jakson alussa

Nurmo aloitti ja sai Kuusiston kolmoselle mutta Antti Tokkarin keskipompusta selvä palo kotiin.

Sami Joukainen iskee pahasta takaväärästäKiPan tasoittavalla kärki paloi kakkoselle mutta Timo Rautiainen /2/9 KL), Jarkko Perttula (4/6 KL) ja KiPan ykköspalkittu Toni Kohonen (8/9 KL) rakensivat ajot. Lyöjäjokeri Sami Joukainen näytti lyöntinsä olevan kunnossa iskemällä läpi kolmospuolelta. Pallon kiertäessä katsomon ja mainosten vieressä toivat  Timo Rautiainen ja Jarkko Perttula KiPalle heti 2 - 0 -johdon. Heti seuraavalla lyöjälle merkki päälle ja Pasi Pirinen iski tyylikkäästi väliin kotiuttaen Toni Kohosen 3 - 0.

Toisen alkavalla Nurmo sai jokeri kettusen vapaalla ykköselle mutta Antti Tokkarin vaihdon mentysä suoraan ykköspesälle, tuli heti kaksi paloa. Häntäpään kopittelun jälkeen Puputin vapaalla kärkeen ja Kuusiston roikulla ja näpyllä jo kolmoselle. Murron eksiknäpystä tuli välipalo kakkoselta ja Puputista tuli pesämuna kolmoselle.

Tasoittavalla KiPa sai palottoman ajolähdön mutta Nurmon lukkari Antti Tokkari aavisti kahdesti merkin heittämällä pahan takaväärän Joukaiselle. Tuloksena haavat kotiin ja kärkipalo kolmoselta. Pirinen lähti väärällä kolmoselle ja toinen palo. Ville Huuhtanen meni keskipompulla kärkeen mutta haavoittui pois. Jokeri Pekka Toropainen pääsi myös lyömään mutta Aleksi Rautiaisesta kolmas palo kakkoselta.

Sami Joukainen, PAsse Varonen ja Toni Kohonen palaverissa- Jos olisi pelattu normaalillakentällä, olisi taululla ollut 4 - 0, totesi pisteisiin tyytyväinen KiPan pelinjohtaja Pasi Varonen lehdistötilaisuudessa.
- Kotiuttaminen oli vaikeaa tällä kentällä ja uudet pallot kuluttivat lyönneistä tehot pois.

Toisen jakson kärkilyönnit tasaisesti 14 - 14 (40% - 45%) ja kolmostilanteet 4 - 4.

Koko ottelu kärkilyönnit 31 - 29 (44% - 46%) ja kolmostilanteet 9 - 11.

Sanomalehti Karjalainen: Kitee karkasi Nurmolta. Kiteen Pallon uusi jokeritykki Sami Joukainen nousi kauden ensimmäisen ottelun ratkaisijaksi. Nurmon Jymy kaatui jälleen kerran.

Tilastot
Miesten superpesis
Kitee - Nurmo 1-0 (1 - 1, 3 - 0)

Kitee:      1 0 0 0 = 1  3 0 0 0 = 3     1
Nurmo: 0 0 0 1 = 1 0 0 0 0 = 0 0

Kitee: Juha-Matti Sirviö 0/1, Timo Rautiainen 0/1, Jarkko Perttula 0/1, Toni Kohonen 1/1, Pasi Pirinen 1/0, Sami Joukainen 2/0.
Palkitut: I Toni Kohonen, II Sami Joukainen.
Nurmo: Antti Kuusisto 0/1, Antti Piuhola 1/0.
Palkitut: I Antti Kuusisto, II Antti Tokkari.
Tuomarit: Antti Aine ja Matti Lähteenmäki.
Yleisöä: Vain 2 189 liki 20-asteen aurinkoisessa säässä.


Takaisin