Kiteen Pallo 90 > Joukkue
Yhteystiedot
Briefly in English


 

Kiteen Pallon toimisto
Leipurintie 4, 82500 Kitee
Puh. 044 322 5230
Fax. (013) 225 227
kiteenpallo@kipa90.com
 

5. VÄLIERÄ: Lukkari Toni Kohosen taktiseen väärään päättyi 2. kotiutuskilpailu KiPan k3 - 2 voittoon. KiPa - Tahko 1 - 0 (0 - 0, 1 - 1, s0 - 0, k3 - 2). Sunnuntaina NURMO FINAALIVASTUSTAJANA.

Ennen ottelua oli hyvää pesiskeliä                            Katso 150 kuvaa ottelusta   (to 23:59)
odotettavissa

Kiteen Rantakentällä on odotettavissa puolipilvistä, +15...+17 asteen lämpötilaa ja navakkaa kollistuulta keskiviikkoillan viidenteen välieräotteluun. Katsomoissa huutomyrskyä.  

Sanomalehti Karjalainen: Täältä pesee, Tahko! Superpesiksen 5. välierä: Kiteen Pallon Sami Partanen valmiina ratkaisevaan otteluun.

Sami Partanen KiPan 1 palkittu
Sami Partanen, KiPan etukentän työmyyrä ja tsemppaaja,
sai 2. palkinnon 8/8 kärkilyönnillään ja loistavalla ulkopelillä.

Kommentit
ottelusta

Toni Kohonen piti Tahkon kurissa sisällä KiPa pystyi jälleen kerran lukkarinsa Toni Kohosen (vas.) johtamalla tiukalla ulkopelillään ottamaan tärkeän voiton ja finaalipaikan. Avausjakso päättyi 3/5 kertaa vaihtaneen Tahkon viime pyhän sankarin Riku Rantasen laittomaan. Toisen jakson Tahkon sisävuoro päättyi nyt vain puolitehoisesti eli 4/8 kertaa onnistuneen Tahkon vaihtajajokerin Juha Korhosen laittomaan Kohosen tolpasta. Korhonen oli ainoa Tahkon mies, joka pystyi vaihtamaan kärjen kolmoselle (4/7 kertaa):

Petri Raittila löi kaksi kotiutuskilpailun juoksua Myös sisällä oli tuttu ratkaisija. Ennen kahta kotiutuskilpailukierrosta KiPan lyöjäjokeri Petri Raittilalla (oik.) ei ollut onnea viidessä kotiutusyrityksessään.
Mutta kotiutuskisassa hän iski ensimmäisenä Saku Kapasen ja toisen kierroksen aloittajana edelleen Kapasen kotiin.  

KiPan pelinjohtaja Pasi Varonen (alla) oli helpottunut.
KiPan pelinjohtajaj Pasi Varonen- Kieltämättä hyvältä tuntuu. Ottelusarja oli äärettömän tasainen, lukuunottamatta lauantaista kolmatta peliä täällä, joka tuli selvästi meille. Sarja sai arvoisensa, jännittävän lopun. Kotiutuskilpailun tulos on kyllä aina lantinheittoa.

- Avausjaksolla tuuli vaikeutti tilanteiden tekoa. He eivät saaneet yhtään, mutta emme mekään kolmesta kolmostilanteesta olleet lähelläkään juoksua, kertoi Passe avausjaksosta. Toiselle jaksolle tuuli jo tyyntyikin. - Jakson lopussa se Rantasen laiton Koden syötöstä kuten toisen jakson loppu tolppaan ja Korhosen laittomaan kopinnostoon olivat Kohoselta mahtavaa työskentelyä.

- Superissa saatiin pidettyä kaveri nollilla vaikka heillä olikin kolme tilannetta. Kotareissa taas se juuri sopivan matala Kohosen väärä juuri oikeaan paikkaan oli ratkaisevaa. Etenijä oli liian herkässä, muisteli Varonen Valtteri Ketosen irtoamaista Simo Eerikäisen viimeisellä lyöntivuorolla.

- Yleisölle (3 067 henkeä) iso kiitos, se oli meidän kolmastoista pelaajamme, kiitteli Varonen.

- Tämä on nyt  meille 3 - 2. Loppuottelussa on Nurmon Jymy vastassa. He ovat kaksi kertaa käyneet Hiukan stadionilta hakemassa voiton. Perperi on nyt kyllä aika tiukalla. Takki ei ole auki ja pohjalaisella uholla he varmasti tulevat meitä vastaan, toppuutteli Varonen.

Tahkon pelinjohtajaj Pasi VirtanenTahkon pelinjohtaja, KiPaakin aikoinaan luotsannut Pasi Virtanen (oik.) oli luonnollisesti pettynyt.

- Kymmenen ottelua joista kuusi jaksoa tasan, tasaista oli. Lopulta se joukkue voitti, joka teki otteluissa enemmän juoksuja, totesi Virtanen.

- Ekaa jaksoa emme voineetkaan voittaa, kun emme saaneet edes yhtään kolmostilannetta, katseli Ilari tilastoista.

- Superissa pelasimme ulkona vahvsti ja olimme sisällä vahvoilla kun kolme kertaa yritimme kotiin. Joku sen teki vaikeaksi kun emme onnistuneet.

- Yhden lyönnin verran parempi joukkue täällä meni loppuotteluun, korosti Virtanen vielä tasaisuutta. Hän uhkasi lopettaa uransa ainakin tällä tasolla tähän sanoen

- Minun ura loppuu nyt. Kymmenen vuotta sitä kultaa koetettu hakea. Lähelllä taas kerran oli loppuottelupaikka. ei voi ketään, ei oikein itteänikään syyttää. Kaiken teimme mitä normaali, työssä käyvä ihminen voi tehdä, kertoi Virtanen.

- KiPa oli parempi. Minä siirryn junioripesäpallon pariin!

Avausjakso KiPan tiukkaa ulkopeliä,
Tahkolla nolla kolmostilannetta

Avausjakso oli juoksuton eikä Tahko saanut edes yhtään kolmostilannetta aikaan. Jakso loppui sunnuntain sankarin, Riku Rantasen laittomaan kopipnnostoon Kohosen tolppasyötöstä.

KiPa aloitti sisällä ja avausjaksolla vain kerran kärkeen päässyt Juha-Matti SIrviö haavoittui. Pyry Takala näpyllä kärkeen ja Kapanen vaihtoi takapalon hinnalla. Partanan kolmonen hihassaan meni ykköselle. Pasi Pirisen vaihto vastatuulessa kopiksi ja haavat kolmoselta. Viimeisen tuuli painoi laittomaksi ja palo. Kohonen vaihtoi kakkosrajanäpyllä ja Varonen varrella kärjen kolmoselle. Kopeilla etupesät pysyivät tyhjinä. Toiseksi viimeisenä lyöjänä Raittilan veto Mustolle kolmospuolelle ja kolmas palo.

Tasoittavalla Tahkon paras, 7/8 kertaa ykköselle ennyt Valtteri Ketonen pystärillä kärkeen. Pasi Kokkosen vaihto Piriselle ja palo. Antti Vihtkarin kova putosi Sirviöltä, etupesät täyteen. Korhosen vuorolla Kokkosesta kärpänen Kohosen tehokkaalla heittelyllä. Kopilla muutkin pois ja jokeri Veikka Ketonen paloi Ville Huuhtasen kurkotettu kopin Ketosen jalan irrotessa kotipesästä.

Toisen alkavalla KiPan Sirviö paloi Muston ansiosta. Takallle ja Kapaselle haavat. Joni Nousiainen iski itsensä kärkeen. Partasen keskinäpyllä vaihto takapalon hinnalla. Pirinen kopilla pois kuten Kohonenkin. Mikko Varoneniski kakkospuolelta läpi kopparille saakka ja Petri Pennanen täytti etupesätkin. Ajolähdöstä Raittilan lyönti Mikko Röppäselle ja palo.

Tahkon Veikka Ketonen pystärillä ja Rantanen välilyönnillä saivat etupesät täyteen. Rantasen vaihdossa kiire laittoman jälkeen ja tahallisella laittomalla lyöjästä palo. Muston veto Piriselle kopiksi ja risti kolmoselta. Kopilla muut pois. Musto kovalla kärkeen ja Simo Eerikäinen vaihtajaksi. Heti koppi Varoselle ja kahdet haavat. O-J Makkonen välilyönnillä kärkeen ja Röppäsen lyhyellä näpyllä kakkoselle. Syöksyn jälkeen O-J:n olkapäähän jäitä ja kopilla mies rauhass hoitoon. Miika Rantatorikka kopitti ja Va Ketonen välilyönnillä ykköselle. Kokkosen näpystä Kohonen poltti ykköselle ja kolmas palo.

Kolmannen alkavalla KiPa  jätti kaksi väliin mutta Sirviö paloi ykköselle. Takalalle haavat.
- Vaikea on pystäriä nyt lyödä, totesikin Pyry myöhemmin.  
Kapanen pystärillä kärkeen ja Partanen vaihtoi ykkösrajanpyllä. Pirisen varresta risti kolmoselta ja itse kopilla pois kuten Kohonenkin. Varosen viimeinen Rantasen tolpasta laiton ja kolmas palo.

Tahkon tasoittavalla Vihtkari varrella kärkeen. Rantasen näpystä Kode heitti palon kakkoselta ja Timo Rantatorikka kopitti pesät tyhjiksi. Veikka Ketonen pystärillä ykköselle ja Muston varrella kakkoselle Pirisen polttaessa ykköseltä takapalon. OJ Makkonen ykköselle. Korhoselle jälleen laittoman jälkeen kiire ja keskisaumasta Pennaselle, joka poltti Ketosen kolmoselle.

Neljännen alkavalla KiPa jätti kolme väliin ja Sirviö pääsi ensi kerran välilyönnillään kärkeen. Kapsen keskivarrella risti kakkoselta. Partasen kolmosssaumalyönnillä etupesät täyteen. Pirisen keksipompulla kärki kolmoselle välipalon hinnalla. Kohonen löi hyvin merkkaamattoman kolmosssaumaan mutta Röppänen poltti myöhään lähteneen Kapasen kotiin.

Tahkon Juha Korhosen koppi laittomaksi etukaaren sisäpuolelle Tasoittavalla Tahko jätti kaksi väliin. Va Ketonen ja Kokkonen pystäreillä täyttivät etupesät. Korhosen viimeisellä näpy, josta Kohonen poltti kolmoselle. Vihtkari pomputti mutta Huuhtasen tappoheitolla toinen palo kolmoselta.  Jakso loppui sunnuntain sankarin, Riku Rantasen laittomaan kopinnostoon Kohosen tolppasyötöstä.

Avausjakson niukat kärkilyönnit 12 - 14 (50% - 50%) ja kolmostilanteet vain 3 - 0.

Kipa kesti toisella jaksolla
mutta hukkasi lopun etsikkoaikansa

Toisella jaksolla Tahkon kärki paloi heti Huuhtasenheitolla ykköselle. Kokkonen pois Pennasen kopinhaulla mutta Vihtkari kärkeen pystärillä. Rantanen vaihtoi keskisaumasta ja Korhonen onnistui vihdoin kakksorajanäpyllä välipalon kustannuksella saamaan kärjen kolmoselle. Rantanen pudotettiin ykköselle. Tahkon kova, kokenut koiuttajajokeri Tahkon Antti Vihtkari toi 0 - 1Simo Iso-Kello Eerikäinen iski kahden palon ajolähdöstä kolmossaumaan ja Antti Vihtkari (oik.) toi vieraat 0 - 1 johtoon. Kopilla muut pois ja uutta tilannetta Tahko ei saanut kun Veikka Ketoselle ja Mustolle haavat, Makkonen välilyönnillä ykköselle mutta Röppäsen vaihdosta Huuhtasen nappaama palo.

Heti tasoittavalla KiPa sai kuitattua tasoihin kun Sirviön pystärillä, Kapasen kakkossaumalyönnillä ja Partasen lyhyellä näpyllä syntyneestä palottomasta ajolähdöstä Kiteen pesäpalloikoni Pasi Pirinen (alla) pisti ykkösrajanäpyn, joka ei pysynyt ykkösvahdin hyppysissä ja Juha-Matti Sirviö toi tasoituksen 1 - 1. Uusi merkkaamaton kotiutusyritys mutta risti kotiin kun Kapanen lähti myöhässä. Kohonen täytti etupesätkinuudelle. Yhden palon ajolähdöstä Raittila iski kovaa ja Partasen irrottua kolmoelta pallo etumiehelle kopiksi ja palo. Vaihdosta kolmas palon Tahkon linjasta.

Pasi Pirinen tasoitti näpyllä 1 - 1Toisen alkavalla Tahko jätti kaksi väliin. Veikka Ketonen löi kakkospussiin mennen kärkeen.  Kokkosen vaihdosta haavat mutta itse keskinäpyllä kärkeen. Vihtkari löi kovaa kakkosluukkuun ja Korhonen näpytti täyttäen pesät. Palottomasta ajolähdöstä KiPan ulkokenttä kesti Eerikäisen vedon mennessä Kaksoselle, Rantasen lyödessä Huuhtaselle ja Timo Rantatorikan Partaselle, jonka koppi lopetti vuoron.

Toisen tasoittavalla KiPan Takalle haavta. Varonen pystärillä kärkeen mutta Pennasen kopilla pesät tyhjiksi. Kaksi väliin ja avausjakson jälkeen 4/5 kertaa kärkeen mennyt Sirviö Tahkon Pasi Kokkonen revaytti kylkensä haavoittui. Samalla Tahkon kolmoskoppari Pasi Kokkonen (oik.) revähdytti kylkensä ja joutui sivuun. Veikka Ketonen tuli ulos tilalle hoitaen hommansa ihan hyvin.Nousiaisen poltti Rantanen ja Kapaselle haavat. Partanen hidastetulla etenemään ja Pirisen pompulla kakkoselle. Pirre itse kopilla pois. Kohosen varrella risti kolmoselta. Raittilan viimeisenä lyöjänä vaihtoi kesjisaumasta Koden kakkoselle mutta siihen se jäikin.

Kolmannen alkavalla Tahkon Timo Rantatorikan koppi ei noussut ja Partanen poltti hänet ykköselle. Musto kopilla pois ja Makkonen välilyönnillä ykköselle. Röppäsen kopilla pois, yksi väliin ja kärki pystärillä ykköselle. Kakkoseksi tullut Veikka Ketonen vaihtoi kakkosrajanäpyllä pallon pudotessa Huuhtaselta. Korhonen vaihtoi pesät täyteen. Yhden palon ajolähdöstä Eerikäisen ensimmmäinen menossa laittomaksi mutta Varonen haki kopin ja haavoitti kärjen. Kohosen taktisella väärällä Ketosesta kärpänen. Viimeinen Varosen kopiksi ja kenttä tyhjäksi. Vihtkarin kova ykösrajaan Kaksosen kopiksi ja kolmas palo.

Tasoittavalla KiPan Takala pystärin tökkiessä menikin keksipompulla kärkeen. Varonen joutui kopittamaan ja kolme rohkeasti väliin.  Sirviö pitkällä keskinäpyllä kärkeen. Kapasen vaihto linjaan ja palo. Partanen vaihtoi Kapasen varrella ja Pirisen keksipompulla ykkös-kolmostilanne välipalon kustannuksella. Kohonen näpytti ajolähdöksi mutta Raittilan veto linjaan kakkospuolelle ei tuottanut juoksua vaan palon. 

Viimeisessä vuoroparissa Tahko ei saanut kärkeä edes kakkoselle ja loppu oli Tahkolle nolo: Juha Korhosen kopinnosto jäi kotipesään laittomaksi. Tahko jätti ensin Rantasen väliin. Timo Rantatorikka meni pystärilä kärkeen mutta Muston vaihto Piriselle ja palo.  Oj Makkonen kopitti ja kaksi väliin. Kärki Valtteri Ketonen pystärillä ykköselle mutta velipojan varsi Sirviölle joka poltti kakkoselle toisen palon. Juha Korhosen kopinnosto jäi kotipesään laittomaksi ja tilanne jaksoissa 0 - 1 kuten juoksuissakin.

KiPalla oli tasoittavalla jo etsikkoaikansa. Takala joutui kopittamaan mutta Varonen kärkeen välilypnnillä. Pennasen varrella Varonen näytti reväyttäneen reittään palaessaan kakkoselle. Jääpussi miehelle ja huiliin tauon ajaksi. Kaksi väliin ja kärki Sirviö kakkosrajanäpyllä, Kapanen pystärillä sekä Partanen pompulla täyttivät pesät. Yhden palon ajotilanteessa Pirisen keskipomppu jäi matalaksi ja jatkoajoista jokeripaidassa olleen Kohosen lyönnin haki kolmoskoppari Veikka Ketonen kopiksi.

Toisen jakson kärkilyönnit 17 - 15, kolmostilanteet 7 - 5 KiPalle.

Superssa KiPalla ei tilanteita,
Tahkolla palottomat ajot ja kolme kotiutusyritystä

Supervuoroparin alkavalla KiPa ei saanut edes kolmostilannetta. Sirviö pystärillä hyvin kärkeen mutta Kapsen ykkösrajanäpystä risti vaikka kipalaiset yrittivät selittää estämisestä.  Partasen pystärillä etupersät täyteen mutta Pirisen keskinäpy liian pitkä j atoinen palo. Kopilla pesät tyhjiksi ja haavat myös Takalalle.  Nousiainen pystärillä kärkeen ja Kohosen pystärillä uudelleen etupesät täyteen.  Varoen kova siepparille kopiksi ja vuoron vaihto.

Nitro-ottelu Tasoittavalla Tahko rakensi heti pitkällä kärjellä palottomat ajot, vaikka Valtteri Ketosen mentyä yköselle pystärille ja haavoituttua Vihtkarin lyödessä Varoselle syöksykopin. Timo Rantatorikka pystärillä ykköselle. Rantasen vuorolla väärä mutta kärki paaäis kakkoselle. Korhosen ykkösrajanäpyllä ne ajot. Tahkolla heti ensimmäisellä Eerikäiselle merkki päällä mutta Kapanen nappasi palon kotiin. Jatkoajoista O-J Makkonen löi väliin mutta ei etenemistä ja lopulta viimeinen keskipomppu etulaittomaksi. Kolmantena Veikka Ketonen jätti viimeiseen ja löi hutin Kohosen nopeasta syötöstä.  

Koko ottelun kärkilyönnit tasaisesti 33 - 33 (49% - 46%), kolmostilanteet 10 - 7.

Ottelun jännitys tuntui molempien joukkueiden taustahenkilöillä  sydämentykytyksenä

Tilastot ottelusta

Lue myös Tahkon sivuilta: 5. ja ratkaiseva  välierä oli jännittävä ja huipputasainen aina loppuun saakka. Sisäpeli  oli jännityksen tai tuulen vuoksi nahkeaa. Yksittäiset suoritukset ratkaisivat taiston. 

Sanomalehti Karjalainen: Kohonen oli kentän kuningas. 5. välieräottelu: Kiteen Pallon lyöjäjokeri Petri Raittila onnistui tärkeällä hetkellä. 

Toinen kotiutuskilpailu
Kohosen taktisella väärällä KiPalle
 

KiPa aloitti kotiutuskilpailun:

Tahkon lukkari Riku Rantanen korkkaa reilusti ja 1 - 0
Tahkon lukkari Riku Rantanen korkkasi reilusti pallon ja varman palon
sijaan juoksu Kapasen tuomana k1 - 0
 

Petri Raittila löi kaksi tärkeää juoksua kotiutuskisassa muttei saanut palkintoa1. Raittila - Kapanen: 1. väliin,  2. linjaan,  3. kolmosvahdin tappoheitto pomppasi lukkari Rantaselta etukentälle ja juoksu k1 - 0.
2. Pirinen - Kaksonen: 1. koppi, 2. merkistä väliin ja juoksu k2 - 0.
3. Kohonen - Sirviö: 1. koppi,  2. Timo Rantatorikka, Vesa Muston koppi ja palo.
4. Partanen - Takala: 1. Ve Ketonen syöksykoppi, 2. A. Vihtkari koppi, 3. ykkösrajanäpy ja palo.
5. Varonen - Nousiainen: 1. väliin, lähtö myöhässä ja A. Vihtkarin heitto ja palo.
 

Petri Raittila (vas.) löi kaksi tärkeää juoksua kotiutuskisassa muttei saanut palkintoa

Tahko vastasi kotiutuskisaan:

1. Timo Rantatorikka - Röppänen: 1. takalaiton, 2. Partasen syöksykoppi ja palo.
2. Musto - Makkonen: 1. väliin ja juoksu k2 - 1.
3. Rantanen - Vihtkari 1. koppi Pennanen, 2. Sirviö ja palo.
4. Eerikäinen - Veikka Ketonen: 1. Pirisen koppi,  2. väliin, Varonen korkkasi maissa tulleen pallon ja juoksu k2 - 2.
5. Korhonen - Valtteri Ketonen: 1. kova Partaselle ja palo.

Petri Raittila ja Juha-Matti SirviöKiPa jatkoi:

1. Raittila - Kapanen: 1. T. Rantatorikalle,  2. väärän jälkeen etumiehen yli,  3. kova kolmossaumaan räpylää hipaisten ja juoksu
k3 - 2.

2. Pirinen - Takala: 1. väliin, ei,  2. kakkosvahdille,  3. kolmoskopparille koppi ja haavat
3. Kohonen - Sirviö: Yleisö seisoo, 1. takalaiton, 2.  T. Rantatorikalle, 3. kolmoskopparille ja haavat.

Tahko vastasi:

1. Rantanen - Vihtkari: 1. Partasen koppi ja haavat
2. Korhonen - Veikka Ketonen: 1. Piriselle, 2. Piriselle koppi ja haavat
3. Eerikäinen - Valtteri Ketonen: 1. Pennasen koppi,  2. laiton, lähti ja takaisin,  3. Kohosen matalalla etenijä irtosi vaikka mailat ei pudonneet ja palo!

Kiteen Pallo-90 kohtaa 1. FINAALISSA sotkamon Jymyn vieraissa yllättäen (?) voittaneen Nurmon Jymyn Kiteen Rantakentällä ensi sunnuntaina klo 14.00 TV-ottelussa.

Tepi tuulettaa finaalipaikkaa!
Tepi tuulettaa finaalipaikkaa!

Kitee - Hyvinkää 1-0 (0 - 0, 1 - 1, 0 - 0, 3 - 2)  

Kitee:      0 0 0 0 = 0  1 0 0 0 = 1  0 3  1
Hyvinkää: 0 0 0 0 = 0 1 0 0 0 = 1 0 2 0

Lauantaina uusi päivä Tahkolle ja Pasi Kokkoselle Kitee: Juha-Matti Sirviö 0/1, Pasi Pirinen 1/0.
Palkitut: I Toni Kohonen, II Sami Partanen.
Hyvinkää: Antti Vihtkari 0/1, Simo Eerikäinen 1/0.
Palkitut: I Valtteri Ketonen, II Riku Rantanen.
Tuomarit: Jussi Nieminen ja Sami Seppälä.
Yleisöä: Mahtavasti  3 067 henkeä. 

 

Lauantaina uusi päivä
Tahkolle ja kylkivamman takia 
sivuun joutuneelle Pasi Kokkoselle


Takaisin