Kiteen Pallo 90 > Joukkue
Yhteystiedot
Briefly in English


 

Kiteen Pallon toimisto
Leipurintie 4, 82500 Kitee
Puh. 044 322 5230
Fax. (013) 225 227
kiteenpallo@kipa90.com
 

Kiteen Pallo vahvalla taloudellisellakin panostuksella jahtaamaan miesten Superpesiksen mestaruutta kaudelle 2005.

Kiteen Pallon on lähdössä vahvalla taloudellisellakin panostuksella jahtaamaan hallimestaruuden lisäksi miesten Superpesiksen mestaruutta kaudelle 2005.

Kiteen Pallon budjetti kaudelle 2005 on 550 000 euroa. Se on 20 000 euroa suurempi kuin viime vuonna ja enemmän kuin tänä vuonna yhdelläkään muulla superpesisjoukkueella.

Kiteen Pallon hopeaan päättynyt viime kausi toi lajille harvinaisen 21 000 euron voitollisen tuloksen. Tulevan kesän budjetin perusta on se, että yhteistyökumppanit panostavat 400 000 euroa. Pääsylipputuloilla aiotaan koota 110 000 euroa ja fanituotteilla 40 000 euroa. Tämä kaikki saavutetaan, jos ja kun joukkue pääsee vähintään mitalipeleihin.

Miesten Superpesiksen suurimmat bujetit ovat

 • Kitee, 550 00 euroa,
 • Oulu, 510 00 euroa,
 • Koskenkorva, 460 000 euroa
 • Sotkamo, 415 000 euroa
 • Joensuu, 400 000 euroa
 • Pattijoki, 410 000 euroa
 • Joensuu, Hyvinkää ja Kuopio, 400 000 euroa
 • Nurmo, 307 000 euroa
 • Kouvola, 300 000 euroa
 • Vimpeli, 270 000 euroa
 • Seinäjoki, 240 000 euroa.

Sotkamolla oli viime kaudella KiPan kanssa yhtä suuri budjetti.  Superpesiksen pienin budjetti on Seinäjoen 240 000 euroa.

Runkosarjan katsojamäärissä tavoite parhaaksi

Viime vuonna Kiteen Rantakentällä runkosarjan otteluita kävi katsomassa keskimäärin 1 595 katsojaa ottelua kohden. Se oli Superpesiksen paras lukema. Seuraavina olisat Oulu 1 429 ja Sotkamo 1 354 katsojaa. Tulevalle kaudelle tavoite on aurinkoisemman kesän toivossa lisätä katsojamäärä sadalla 1 700:aan ottelua kohti.

- Viime kaudella loppuottelut mukaan lukien oli katsojia yhteensä 38 168. Kaksi loppuottelua toivat 7 000 katsojan hyvän lisän.

Viime vuonna toiseksi eniten runkosarjan katsojia oli Oulussa, jossa yleisöä oli 1 429 henkeä ottelua kohden. 1 354 katsojalla Sotkamo pääsi tällä mittarilla kolmanneksi.

Mestaruustavoite ei aiheuta paineita

KiPan pelinjohtaja Pasi Varonen toteaa että tavoite ei voi olla mikään muu kuin kulta. Viime kauden hopea halutaan kirkastaa kullaksi.
- Toiset joukkueet varmaan haluavat sysätäkin meille mestaruuspaineita, mutta ei se meitä horjuta. Meillä on kokeneita ja jo mestaruudenkin nähneitä pelaajia, joten paineet kestetään.
- Me myös tiedämme, mitä mestaruus vaatii. Se edellyttää onnistumista läpi kauden eikä kestä avainpelaajien loukkaantumisia.

Kitee voitti viime viikonloppuna SM-hallimestaruuden, minkä vuoksi yhteistyökumppaneiden esittelytilaisuudessa kilisteltiin limpparimaljoja.

KiPan puheenjohtaja Arvo Havukainen muistutti kuitenkin, että hallipelit ovat hallipelejä ja kesäpelit vasta oikeita pelejä. Varsinaisen sarjakauden mestaria ei voi julistaa vielä hallimenestyksen perusteella. Miksipä muuten kesällä enää pelattaisikaan?

 -Valtakunnallisesti edessä on aikaisempaa tasaisempi sarja. Se selittyy monien joukkueiden muuttuneilla kokoonpanoilla.

Peliaikaa luvassa nuorille ja kokeneille pelaajille

Pasi Varosella on johdettavanaan paitsi kokeneita Pasi Pirisen kaltaisia konkareita myös viisi A-juoniori-ikäistä nuorta. Heistä Joni Nousiainen ja Pyry Takala ovat jo esiintyneet Superissa.  Tuore hallimestaruus todisti, että näissä nuorissa on potentiaalia vaikka mihin.

- Avauskokoonpanoonkin on paikkoja jaossa. Olen luvannut nuorille peliaikaa, ja sitä varmasti tulee, lupaa pelinjohtaja Varonen.

Nousiaisen ja Takaln lisäksi Tohmajärven Pompun B-nuorten Suomen mestarit Miika Voutilainen ja Immo sekä Aleksi Rautiainen pelasivat hienosti hallissa. Myös Sotkamosta siirtynyt Juha-Matti Sirviö on vasta A-ikäinen.

Aleksi RautiainenImmo RautiainenMiika VoutilainenJuha-Matti Sirviö

Aleksi Rautiainen

Immo Rautiainen

Miika Voutilainen

Juha-Matti Sirviö

Kiteen omille kasvteille, superissa jo kasteensa saaneille Joni Nousiaiselle ja Pyry Takalalle Varonen väläyttelee mahdollisuutta ulkopelipaikkaakin, kun tähän saakka heille on kokemusta tullut lähinnä jokerilyöjinä.

Joni Nousisinen ja Pyryt Takala
Joni Nousisinen ja Pyry Takala oivina etenijäjokereina

- Heinäkuun puoleen väliin saakka voimme hakea pelipaikkoja, mutta sen jälkeen pelisysteemiin pitäisi olla kunnossa. Sitten vain laitetaan kädet ristiin ja toivotaan, että kukaan ei loukkaannu, Varonen toteaa.

Kamppailu maakunnan herruudesta JoMan ja KiPan kesken tuo entistäkin enemmän sykettä kentille ja väkeä katsomoihin, sillä JoMan vahvituksina esiintyy monta vanhaa kipalaista.


Takaisin